Wanneer uw dakraam laten vervangen?

Vaak is het duidelijk zichtbaar wanneer uw oude VELUX dakraam aan vervanging toe is, maar helaas wachten veel mensen te lang voordat ze actie ondernemen. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Er zijn diverse tekenen die erop wijzen dat uw oude dakvenster dringend vervangen moet worden.

Een duidelijk signaal is bijvoorbeeld wanneer het dubbelglas van uw dakraam lek is en er wazig uitziet. In dat geval verliest u niet alleen het heldere zicht naar buiten, maar draagt u ook bij aan extra energiekosten. Een lek dakraam biedt namelijk geen goede isolatie meer. Bekijk de opties voor het laten vervangen van het glas van uw dakraam.

Een andere indicatie dat het tijd is voor het vervangen van een dakraam is vochtschade. Als de houten betimmering of het VELUX dakvenster is aangetast door vocht, heeft dit niet alleen uiterlijke gevolgen aan de buitenkant, maar ook het dakbeschot aan de binnenzijde wordt hierdoor aangetast. Wanneer u één van deze tekenen opmerkt, raden wij u ten zeerste aan om uw VELUX dakraam te vervangen.

Voorbereiding VELUX dakraam vervangen

Alle VELUX dakramen die na 1968 zijn geproduceerd zijn uitgerust met een specifiek typeplaatje. Dit typeplaatje bevat alle cruciale informatie met betrekking tot het VELUX dakraam. U kunt dit typeplaatje vinden op de bovenzijde van het draaibare gedeelte, achter de ventilatieklep van het dakraam. 

Wij adviseren u om de gegevens van dit VELUX typeplaatje te noteren. Deze gegevens zijn van belang voor ons om uw dakraam te vervangen. Na het indienen van een aanvraag bij ons, vragen wij u om foto’s te maken van het te vervangen dakraam en om de bijbehorende afmetingen aan ons te verstrekken. Vertel ons uw wensen, wij bekijken wat de beste opties zijn voor u. Ons team heeft namelijk al jarenlang ervaring in het vervangen van VELUX dakramen.

De voordelen van uw dakraam laten vervangen

Nieuwe VELUX dakramen zijn ontworpen met geavanceerde isolatie technologieën, waardoor uw huis energie-efficiënter wordt en u kunt genieten van een comfortabele binnentemperatuur het hele jaar door.

De nieuwe generatie dakramen van VELUX bieden u meer daglicht. Dit komt door het 18% grotere glasoppervlak ten opzichte van oudere generaties. 

De nieuwe generatie dakramen gaat langer mee.

U profiteert van 10 jaar garantie op de montage wanneer u uw oude dakraam vervangt.

Een ander voordeel is de aanwezigheid van veiligheidsglas. 

Wanneer u uw oude dakraam niet vervangt, kan er vervolgschade ontstaan. Het vocht kan namelijk in het dakbeschot raken

Keuzes bij het vervangen van uw oude dakraam met een VELUX dakraam

Hout of kunststof

Bij het vervangen van uw VELUX dakramen, heeft u de keuze tussen hout en kunststof. Op het eerste gezicht lijken ze erg op elkaar, omdat beide varianten zijn afgewerkt in een witte lak. In werkelijkheid bestaat zowel de houten als de kunststof versie uit een kern van hout. De kunststof variant onderscheidt zich echter door de extra 3mm toplaag van kunststof. Hierdoor is deze bij uitstek geschikt voor vochtige ruimtes.

Een kunststof dakraam is gemiddeld €100,- tot €150,- duurder, afhankelijk van de afmetingen. Deze variant is wel geheel onderhoudsvrij, waar een houten dakraam nog eens in de ca. 7 jaar een likje verf nodig heeft. Beide materialen hebben een levensduur van tientallen jaren.

Tuimelvenster of uitzettuimelvenster

De kans is groot dat uw huidige dakraam een klassiek tuimelvenster is. Dit type tuimelvenster heeft een scharnier in het midden en wordt bediend met de vertrouwde VELUX hendel die zich aan de bovenzijde van het dakraam bevindt. Bij het vervangen van uw VELUX dakraam heeft u ook de optie om te kiezen voor een uitzettuimelvenster. Dit type dakraam scharniert aan de bovenzijde en wordt bediend met een hendel aan de onderkant. 

Het grote voordeel van een uitzettuimelvenster is dat de bovenkant van het dakraam niet naar beneden komt wanneer u het opent. Hierdoor behoudt u meer ruimte in de kamer en kunt u echt in het dakraam staan. Dit biedt een optimaal uitzicht en extra ruimte om van te genieten. De kosten voor dit type dakraam bedragen ongeveer €200,- meer dan voor een klassiek tuimelvenster.

Een elektrisch VELUX tuimelvenster

Naast een gewoon tuimelvenster en een uitzettuimelvenster kunt u ook kiezen voor een elektrisch VELUX tuimelvenster. Deze dakramen zijn voorzien van een geruisloze en geïntegreerde motor, die via een innovatieve VELUX integraal bedieningstablet met touchscreen te bedienen is. VELUX tuimelvensters kunnen toegepast worden in dakhellingen tussen de 15° en de 90°.

Onze werkwijze

Wilt u uw dakraam laten vervangen?

Bij Dakraam Vervangen staat kwaliteit altijd op de eerste plaats. Als trotse verkooppartner van VELUX hebben wij ruime ervaring in het vervangen van VELUX dakramen. Onze vakkundige monteurs werken het hele jaar door met VELUX dakvensters en staan garant voor een zorgvuldige en professionele vervanging van uw oude VELUX dakraam. Bovendien profiteert u bij ons van 10 jaar garantie op de montage. 

Wilt u meer informatie over onze diensten of bent u geïnteresseerd in een vrijblijvende offerte voor het vervangen van uw dakraam? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U kunt ons e-mailen of telefonisch bereiken op 0228-764004. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies. Kies voor Dakraam Vervangen voor een probleemloze en hoogwaardige dakraamvervanging.

Veelgestelde vragen

Het vervangen van uw oude dakraam kan verschillende voordelen bieden, zoals verbeterde isolatie en verhoogde veiligheid. Nieuwere dakramen bieden ook betere ventilatiemogelijkheden, waardoor uw wooncomfort ook wordt verhoogd.

Let op tekenen zoals lekkage, condensvorming, moeilijk openen en sluiten of een verouderd uiterlijk. Vertonen uw huidige dakramen deze symptomen? Dan is het tijd om ze te vervangen.

We bieden u 10 jaar garantie op uw vervangen dakraam.

We plaatsen het dakraam bij u in één keer. Onze monteurs komen bij u langs en zorgen ervoor dat de montage binnen een dag wordt gedaan.

Bij Dakraam Vervangen kunt u uit allebei kiezen. Een grenenhouten dakraam is goedkoper dan een kunststof dakraam. U kunt kiezen voor een witte aflak of een blank grenen raam. Een kunststof dakraam kost iets meer, ongeveer €100 tot €150 meer. Het is wel een onderhoudsarm dakraam.

Wij hanteren all-inclusive prijzen, waardoor we niet achteraf met meerwerk komen. Zowel het dakraam, het plaatsen van een dakraam, onze extra service én de garantie zijn bij de prijs inbegrepen.