U wilt uw nieuwe dakraam natuurlijk in topconditie houden. Een beetje onderhoud is al genoeg voor een langere levensduur van uw VELUX dakraam. Hieronder geven we u enkele tips over het onderhoud. 

Maak het glas schoon

Heeft u een VELUX tuimelvenster of uitzettuimelvenster? Dan kunt u het draaiende gedeelte vastzetten met de vergrendelingschuif. Hierdoor wordt het schoonmaken van het glas een stuk makkelijker. U maakt het glas schoon met een schone en zachte doek, een zeemleren doek, een niet-schurend sponsje of een ruitenwisser van rubber. We raden aan om het raam schoon te maken met water, meer is niet nodig. Wanneer u een schurend schoonmaakmiddel gebruikt, kunnen er krasjes ontstaan. 

Reinig de gootstukken

Verwijder takken, bladeren en ander afval rond het dakraam. Rondom het dakvenster is namelijk ongeveer 3 tot 6 centimeter vrijgehouden voor de goede doorstroming van regenwater. Maar hier kan vuil zich ook ophopen. Daarom raden we aan om het zwerfvuil eens per jaar weg te halen. 

Vergeet het luchtfilter niet

Als eerste verwijdert u het luchtfilter uit het dakraam. Hierna kunt u het filter schoonmaken met gangbare huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Het kan ook dat het filter zo vies is, dat u hem niet meer schoon krijgt. Dan raden we aan om een nieuw filter te kopen. 

Regelmatig onderhoud

Het is belangrijk om uw raam regelmatig te onderhouden. Zo raden we aan om eens in de zoveel tijd het foam van uw dakraam te vervangen, houten dakramen te schilderen en indien nodig het glas te vervangen. Heeft u nog vragen over het schoonmaken van uw dakraam? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder.