Een dakraam vervangen kan een flinke klus lijken, maar wanneer een professional de taak op zich neemt, verloopt het proces soepel en probleemloos. Hieronder leest u stap voor stap hoe een professional u VELUX dakraam vervangt.

1. Inspectie en voorbereiding

De eerste stap is het inspecteren van het huidige dakraam. U kan eenvoudig naar het typeplaatje kijken achter de ventilatieklep en de code van uw raam opzoeken. Dit helpt ook om de juiste vervanging te kiezen tussen, bijvoorbeeld een houten of kunststof variant. U ontvangt een offerte op maat en de professional plant een afspraak voor de installatie.

2. Verwijderen van het oude dakraam

Zodra de datum is vastgesteld, begint de vakman met het zorgvuldig afdekken van het werkgebied, zowel binnen als buiten, om schade en vuil te voorkomen. Daarna wordt het oude dakraam verwijderd. Dit gebeurt meestal door eerst de scharnieren en bevestigingen los te maken, zodat het raam voorzichtig uit het dak gehaald kan worden.

3. Voorbereiding van het nieuwe raam

Het nieuwe VELUX dakraam wordt uitgepakt en voorbereid voor installatie. Afhankelijk van uw keuze (bijvoorbeeld een klassiek tuimelvenster of een uitzettuimelvenster), wordt het raam klaargemaakt voor plaatsing. Het dak rondom de opening wordt gecontroleerd om ervoor te zorgen dat het goed aansluit op het nieuwe raam en mogelijke schade wordt hersteld.

4. Installatie van het nieuwe dakraam

De vakman plaatst het nieuwe dakraam zorgvuldig in de bestaande opening. Dit gebeurt altijd nauwkeurig om te zorgen voor een perfecte pasvorm en waterdichte aansluiting. Het frame wordt vastgezet en goed geïsoleerd om vocht- en warmteverlies te voorkomen. Hierdoor verbeter je direct de isolatiewaarde van je woning. Dankzij de moderne technologie van VELUX ramen profiteer je vaak ook van een groter glasoppervlak, waardoor je meer daglicht binnenkrijgt.

5. Afwerking en controle

Na het plaatsen van het dakraam wordt de afwerking verzorgd. Denk aan het netjes wegwerken van de randen en het terugplaatsen van de dakpannen. De vakman controleert of het raam goed opent en sluit, of er geen tocht langs komt en of het raam waterdicht is. Bovendien ontvangt u standaard 10 jaar garantie op de montage.

6. Opruimen en nazorg

Zodra het werk is afgerond, zorgt de professional ervoor dat de werkplek netjes wordt opgeruimd. Eventuele materialen worden afgevoerd, en het enige wat u misschien nog moet doen, is de binnenafwerking een likje verf geven. De vakman geeft vaak nog tips over onderhoud, vooral als u voor een houten variant hebt gekozen, dat zo nu en dan geschilderd moet worden.

Het laten vervangen van een dakraam door een professional biedt tal van voordelen: van verbeterde isolatie tot meer daglicht en langere levensduur. Door een expert in te schakelen, bent u verzekerd van een zorgeloze installatie die jarenlang meegaat.