Bent u van plan om een dakraam te installeren? Dan is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor uw woning. Er zijn namelijk verschillende soorten dakramen, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog lichten we de verschillende opties toe zodat u een goede keuze kunt maken. 

Het klassieke tuimeldakraam

Het tuimeldakraam is een van de meest populaire keuzes voor schuine daken. Dit type raam draait rond het midden van het kozijn, waardoor het eenvoudig geopend en gesloten kan worden. De bediening is vaak met een handgreep aan de bovenzijde, wat vooral handig is in ruimtes waar meubels of andere objecten direct onder het raam staan.

Past het bij uw woning?

Een tuimeldakraam is ideaal voor zolderkamer of andere ruimtes onder een schuin dak waar u natuurlijk licht wilt binnenlaten zonder veel ruimte in te leveren. Het is vooral handig als er meubels of een bureau direct onder het raam staan. 

Het uitzetdakraam

Een uitzetraam opent naar buiten toe in een kantelende beweging. De scharnieren zitten aan de bovenkant, waardoor u het raam naar buiten kunt duwen. Hierdoor kunt u volledig van het uitzicht genieten en meer frisse lucht binnenlaten

Een uitzetdakraam in uw woning

Een uitzetdakraam is perfect voor woningen met een hoger plafond of steilere daken, waar het raam niet in de weg zit als het naar buiten openklapt. Het is ideaal voor kamers waar u optimaal van het uitzicht wilt genieten, zoals een slaapkamer of werkkamer. 

Het dakkapel dakraam

Een dakkapel combineert het traditionele dakraam met de extra ruimte van een dakkapel. Het creëert een verticale uitsparing in het dak, waardoor er meer licht en ruimte ontstaat. Dit type raam wordt vaak in de wand van de dakkapel geplaatst en biedt zowel de voordelen van een raam als extra vloeroppervlak. 

Is dit iets voor uw woning?

Een dakkapel is een goede keuze voor zolderruimtes die wat extra ruimte en licht kunnen gebruiken. Het is ideaal als u van plan bent de zolder te verbouwen tot een volwaardige woonruimte, zoals een slaapkamer of kantoor. 

De lichttunnel

Een lichttunnel is een innovatieve oplossing voor ruimtes waar traditionele dakramen niet mogelijk zijn, zoals gangen of badkamers. Het systeem bestaat uit een reflecterende tunnel die natuurlijk licht van het dak naar binnen transporteert. 

Perfect voor uw woning?

Een lichttunnel is perfect voor woningen waar bepaalde kamers geen direct toegang tot het dak hebben, maar wel van daglicht zouden kunnen profiteren. Het is een goede oplossing voor donkere gangen, badkamers of trappenhuizen. 

Welk dakraam kiest u?

Bij het kiezen van een dakraam zijn verschillende factoren van belang: de stijl van de woning, de helling van uw dak en het gebruik van de ruimte. Of u nu op zoek bent naar een klassiek tuimeldakraam, een lichttunnel of een dakkapel, er is altijd een oplossing die perfect bij uw woning past. Denk goed na over uw specifieke wensen en laat u door ons informeren over de mogelijkheid van het vervangen van een dakraam.